Підлітки і війна: психологічна допомога - Гавриш, В. І.; Havrysh, V. I. (Психологічні та педагогічні проблеми професійної освіти та патріотичного виховання персоналу системи МВС України : матеріали Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 29 берез. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 271-273, 2024)
Розглянуто особливості психології підлітків під час війни, фактори що впливають на їхнє психологічне здоров’я. Запропоновані рекомендації щодо підтримки та допомоги підліткам у цій складний ситуації.

The peculiarities of the psychology of teenagers during the war, factors affecting their psychological health are considered. Suggested recommendations for support and help for teenagers in this difficult situation.

Рассмотрены особенности психологии подростков во время войны, факторы, влияющие на их психологическое здоровье. Предложены рекомендации по поддержке и помощи подросткам в этой сложной ситуации.
Keywords: психологія підлітків; війна; психічне здоров’я; стрес; тривога; психологічна допомога; adolescent psychology; war; mental health; stress; anxiety; psychological help; психология подростков; война; психическое здоровье; стресс; тревога; психологическая помощь