До характеристики галузевих гарантій здійснення трудової діяльності поліцейськими - Бортник, С. М.; Bortnik, S. M.; Serhii Bortnyk (Сучасний стан забезпечення трудових прав і прав у сфері соціального забезпечення та перспективи його поліпшення : матеріали ІХ Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Харків, 4 черв. 2021 р.). - Xарків : ХНУВС, 2021. - С. 26-29, 2021)
Надано характеристику юридичних гарантій поліцейських, серед яких важливе місце посідають галузеві гарантії, властиві саме діяльності поліцейських. Дані гарантії набувають особливого значення, оскільки вказують на рівень нормативного закріплення повноважень поліцейських.

The characteristics of legal guarantees of policemen are given, among which the branch guarantees peculiar to the activity of policemen occupy an important place. These guarantees are especially important because they indicate the level of regulation consolidation of police powers.

Охарактеризованы юридические гарантии полицейских, среди которых важное место занимают отраслевые гарантии, присущие именно деятельности полицейских. Данные гарантии приобретают особое значение, поскольку указывают на уровень нормативного закрепления полномочий полицейских.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; поліція; полиция; police; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; юридичні гарантії; юридические гарантии; legal guarantees; поліцейський; полицейский; policeman; повноваження; полномочия; powers; галузеві гарантії; отраслевые гарантии; industry guarantees