Участь малолітніх та неповнолітніх осіб у цивільному процесі - Сапейко, Л. В.; Sapeiko, L. V. (Право і безпека. - 2010. - № 1 (33). - С. 157-161, 2010)
Розглянуто новели цивільного процесуального законодавства стосовно участі в цивільному судочинстві неповнолітніх та малолітніх осіб. Зазначено, що неповнолітні особи наділені цивільною процесуальною дієздатністю, а тому є рівними з іншими учасниками процесу, які мають юридичну заінтересованість у справі.

The article deals with the novelties of Civil Procedure legislation concerning participation of juveniles and minors in civil proceedings. It is claimed that juvenile persons are vested with the civil procedural legal capacity, and therefore are equal to other civil procedural participators who have legal interest in the case.

Рассмотрены новеллы гражданского процессуального законодательства относительно участия в гражданском судопроизводстве несовершеннолетних и малолетних лиц. Указано, что несовершеннолетние лица наделены гражданской процессуальной дееспособностью, а поэтому являются равными с иными участниками процесса, имеющими юридическую заинтересованность в деле.
Keywords: цивільний процес; civil process; гражданский процесс; неповнолітня особа; minor; несовершеннолетнее лицо; малолітні особи; малолетние лица; цивільно процесуальна дієздатність; civil procedural capacity; гражданско-процессуальная дееспособность