Екологічна етика : навчальний посібник - Борейко, В. Є.; Boreiko, V. Ye.; Шуміло, О. М.; Shumilo, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0506-4631; Шеховцов, В. В.; Shekhovtsov, V. V.; https://orcid.org/0000-0002-9101-7160; Шуміло, О. О.; Shumilo, O. O. (Харків : Право, 2015. – 304 с., 2015)
У посібнику надано матеріали для вивчення навчальної дисципліни «Екологічна етика». У ньому обґрунтовано основні засади екологічної етики, викладено систему правил та еколого-етичних стандартів, а також нормативно-правове забезпечення захисту тварин від жорстокого поводження. Висвітлено практичні аспекти застосу- вання екологічної етики. Видання містить навчальну програму курсу, завдання, тести та запитання для самоконтролю. Призначено для студентів, магістрантів, аспірантів, викладачів вишів усіх спеціальностей, правоохоронців, природоохоронців, членів громадських організацій і всіх, кого цікавить ця проблематика.

The tutorial contains materials for the study of the course “Environmental Ethics”. The basic principles of environmental ethics are grounded there; the system of rules and eco-ethical standards, and regulatory guaranteeing of the protection of animals from cruelty are provided. The practical aspects of the use of environmental ethics are highlighted. The publication contains the course curriculum, assignments, tests and questions for self-control. It is intended for students, undergraduates, graduate students, university teachers of all specialties, police officers, nature conservationists, members of NGOs and all those interested in this issue.

В пособии представлены материалы для изучения учебной дисциплины «Экологическая этика». В нем обоснованы основные принципы экологической этики, изложена система правил и эколого-этических стандартов, а также нормативно-правовое обеспечение защиты животных от жестокого обращения. Освещены практические аспекты применение экологической этики. Издание содержит учебную программу курса, задачи, тесты и вопросы для самоконтроля. Предназначено для студентов, магистрантов, аспирантов, преподавателей вузов всех специальностей, правоохранителей, членов общественных организаций и всех, кого интересует эта проблема.
Екологічна етика : навчальний посібник / В.Є. Борейко , О.М. Шуміло, В.В. Шеховцов, О.О. Шуміло; за заг. ред. О.М. Шуміла. – Харків : Право, 2015. – 304 с.
Keywords: Земельне право. Аграрне право. Land Law. Agrarian Law. Земельное право. Аграрное право; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; охорона навколишнього природного середовища; Екологічне право. Environmental law. Экологическое право; екологічна етика; экологическая этика; захист тварин від жорстокого поводження; охрана животного мира; гуманне поводження з тваринами; гуманное отношение к животным; тварини; животные; animals