Кримінологічне дослідження та кримінологічна інформація: сутність змістів та взаємозвʼязок між ними - Фіалка, М. І.; Fialka, M. I.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5599-3335 (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2020. - № 2 (23). - С. 109-120, 2020)
Розкривається сутність змісту таких понять, як «кримінологічне дослідження» і «кримінологічна інформація». Робиться наголос на важливості застосування в рамках кримінологічного дослідження програми і плану такого дослідження. Відзначається зв'язок між результатом дослідження і кримінологічної інформацією. Робиться висновок про те, що кримінологічне дослідження надає кінцевий результат; цей результат є, в свою чергу, джерелом кримінологічної інформації і лежить в її основі; кримінологічна інформація розглядається як вихідний матеріал для проведення нового кримінологічного дослідження. The author of the article reveals the essence of the content of such concepts as "criminological research" and "criminological information". The emphasis is placed on the importance of using the program and plan of such a study within the framework of criminological research. The relationship between the research result and criminological information is noted. It is concluded that criminological research provides the final result; this result, in turn, is a source of criminological information and underlies it; criminological information is considered as the source material for a new criminological research. Раскрывается сущность содержания таких понятий, как «криминологическое исследование» и «криминологическая информация». Делается ударение на важности применения в рамках криминологического исследования программы и плана такого исследования. Отмечается связь между результатом исследования и криминологической информацией. Делается вывод о том, что криминологическое исследование предоставляет конечный результат; этот результат является, в свою очередь, источником криминологической информации и лежит в её основе; криминологическая информация рассматривается как исходный материал для проведения нового криминологического исследования.
Criminological research and criminological information: essence of the meanings and relationship between them
Криминологическое исследование и криминологическая информация: сущность содержания и взаимосвязь между ними
Фіалка, М. І. Кримінологічне дослідження та кримінологічна інформація: сутність змістів та взаємозвʼязок між ними / Михайло Ігоревич Фіалка // Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2020. - № 2 (23). - С. 109-120. Фіалка М. І. Кримінологічне дослідження та кримінологічна інформація: сутність змістів та взаємозвʼязок між ними. Вісник Кримінологічної асоціації України : зб. наук. праць. № 2 (23). 2020. С. 109—120.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; кримінологічне дослідження; криминологическое исследование; criminological research; кримінологічна інформація; криминологическая информация; criminological information; поняття; понятие; concept; етапи кримінологічного дослідження; этапы криминологического исследования; stages of criminological research; класифікація; классификация; classification