Основні напрями державної інформаційної політики в Україні - Негодченко, В. О.; Nehodchenko, V. O. (Підприємництво, господарство і право. - 2016. - № 4. - С. 77-81, 2016)
Розкрито зміст державної інформаційної політики та обґрунтовано необхідність її вдосконалення. Акцентовано увагу на пріоритетних напрямах державної інформаційної політики в Україні, що дало змогу запропонувати розширити перелік зазначених напрямів, що визначений на законодавчому рівні. Наголошено на перспективних шляхах оптимізації адміністративного законодавства, що регулює різноманітні аспекти захисту національного інформаційного простору від негативних інформа-ційних впливів.

The content of the state information policy is revealed and the necessity of its improvement is substantiated. Emphasis is placed on the priority areas of state information policy in Ukraine, which made it possible to propose to expand the list of these areas, which is defined at the legislative level. Emphasis is placed on promising ways to optimize administrative legislation governing various aspects of protection of the national information space from negative information influences.

Раскрыто содержание государственной информационной политики и обоснована необходимость ее совершенствование. Акцентировано внимание на приоритетных направлениях государственной информационной политики в Украине, что позволило предложить расширить перечень указанных направлений, определенный на законодательном уровне. Отмечено о перспективных путях оптимизации административного законодательства, которое регулирует различные аспекты защиты национального информационного пространства от негативных информационных воздействий.
Негодченко, В. Основні напрями державної інформаційної політики в Україні / Вадим Негодченк // Підприємництво, господарство і право. - 2016. - № 4. - С. 77-81.
Keywords: державна інформаційна політика; адміністративне законодавство; государственная информационная політика; административное законодательство; state information policy; administrative legislation; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина