Основні напрями наукових досліджень застосування заходів забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування корупційних кримінальних правопорушень - Логін, Р. І.; Lohin, R. I. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІІІ Міжнар. наук.-практ. конф., присвяч. 30-річчю Харк. нац. ун-ту внутр. справ у статусі університету (м. Вінниця, 22 листоп. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 84-86, 2024)
Визначено відсуніть праць, присвячених дослідженню і вирішенню проблем застосування заходів забезпечення кримінального провадження під час досудового розслідування корупційних кримінальних правопорушень, в першу чергу тих засобів процесуального примусу, які найбільше обмежують конституційні права осіб: особливості затримання уповноваженою службовою особою; обрання, скасування або зміни запобіжних заходів; підстави та процесуальний порядок відсторонення від посади, судді від здійснення правосуддя; тимчасовий доступ до речей і документів; накладення арешту на майно.

The lack of works devoted to the study and solution of the problems of applying measures to ensure criminal proceedings during the pre-trial investigation of corruption criminal offenses has been identified, primarily those means of procedural coercion that most restrict the constitutional rights of individuals: features of detention by an authorized official; election, cancellation or change of preventive measures; grounds and procedural procedure for removing a judge from office, from administering justice; temporary access to things and documents; seizure of property.

Определено отсутствие работ, посвященных исследованию и решению проблем применения мер обеспечения уголовного производства при досудебном расследовании коррупционных уголовных правонарушений, в первую очередь тех средств процессуального принуждения, которые больше ограничивают конституционные права лиц: особенности задержания уполномоченным должностным лицом; избрание, отмена или изменение меры пресечения; основания и процессуальный порядок отстранения от должности, судьи от осуществления правосудие; временный доступ к вещам и документам; наложение ареста на имущество.
Keywords: заходи забезпечення кримінального провадження; наукові дослідження; досудове розслідування; корупційні кримінальні правопорушення; measures to ensure criminal proceedings; scientific research; pre-trial investigation; corruption criminal offenses; меры обеспечения уголовного производства; научные исследования; досудебное расследование; коррупционные уголовные правонарушения