Генезис зобовʼязання подружжя з утримання - Красвітна, Т. П.; Krasvitna, T. P. (Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 8. - С. 28-32, 2018)
Стаття присвячена дослідженню історичного процесу виникнення та розвитку інституту утри-мання подружжя у сімейному праві України, а також тих чинників, які вплинули на його формування. Автор дійшов висновку, що протягом історичного розвитку внаслідок зміни соціальних ролей жінки та чоловіка система утримання чоловіком дружини шляхом надання їй у довічне користування третини свого майна була замінена системою здійснення взаємних періодичних платежів (аліментів).

The article is devoted to the study of the historical process of origin and development of the institution of spousal support in family law of Ukraine, as well as the factors that influenced its formation. The author concluded that during the historical development due to the changing social roles of women and men, the system of husband's maintenance of the wife by providing her with a third of his property for life was replaced by a system of mutual periodic payments (alimony).

Статья посвящена исследованию исторического процесса возникновения и развития института содержания супругов в семейном праве Украины, а также тех факторов, которые повлияли на его формирование. Автор приходит к выводу, что на протяжении исторического развития в результате изменения социальных ролей женщины и мужчины система содержания мужем жены путем предоставления ей в пожизненное пользование трети своего имущества была заменена системой осуществления взаимных периодических платежей (алиментов).
Красвітна Т. Генезис зобовʼязання подружжя з утримання / Тетяна Красвітна // Підприємництво, господарство і право. - 2018. - № 8. - С. 28-32.
Keywords: зобовʼязання подружжя з утримання; надання нерухомого майна; обязательства супругов по содержанию; предоставление недвижимого имущества; obligation of the spouses to maintain; provision of real estate; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; подружжя; аліменти; зобов’язання; періодичні платежі; посаг; надання нерухомого майна; договір про надання утримання; супруги; алименты; обязательство; периодические платежи; приданое; предоставление недвижимого имущества; договор о предоставлении содержания; spouses; alimony; maintenance