До проблеми єдності та диференціації правового регулювання праці державних службовців - Волик, Д. С.; Volyk, D. S. (Прикарпатський юридичний вісник. - 2017. - Вип. 1(16), т. 2.- С. 53-57, 2017)
У статті, на основі аналізу наукових поглядів вчених та норм чинного законодавства України, розглянуто проблему єдності та диференціації правового регулювання праці державних службовців. Встановлено, що єдність та диференціація – це органічна частина правового регулювання праці державних службовців, своєрідна «візитна картка» процесу юридичного регламенту роботи цієї категорії працівників. Обґрунтовано, що наявність загальних та спеціальних норм, якими скеровується праця державних службовців в певній мірі розкриває сутність локального правового регулювання діяльності останніх.

In the article, on the basis of analysis of scientific views of scientists and norms of the current legislation of Ukraine, the problem of unity and differentiation of legal regulation of labor of civil servants is considered. It is established that unity and differentiation are an organic part of the legal regulation of the work of civil servants, a kind of "visiting card" of the legal regulation of the work of this category of employees. It is substantiated that the availability of general and special norms, which the work of civil servants directs to a certain extent, reveals the essence of local legal regulation of the activity of the latter.

В статье, на основе анализа научных взглядов ученых и норм действующего законодательства Украины, рассмотрена проблема единства и дифференциации правового регулирования труда государственных служащих. Установлено, что единство и дифференциация - это органическая часть правового регулирования труда государственных служащих, своеобразная «визитная карточка» процесса юридической регламентации работы этой категории работников. Обосновано, что наличие общих и специальных норм, которыми регулируется труд государственных служащих в определенной степени раскрывает сущность локального правового регулирования деятельности последних.
On the issue of unity and differentiation of legal regulation of the work of civil servants
К проблеме единства и дифференциации правового регулирования труда государственных служащих
Keywords: правове регулювання; єдність та диференціація; законодавство; державні службовці; загальні норми; спеціальні норми; legal regulation; unity; differentiation; legislation; civil servants; general norms; special norms; правовое регулирование; единство; дифференциация; законодательство; государственные служащие; общие нормы; специальные нормы