До питання нормативних приписів процедурного характеру в податковому праві - Кригіна, Д. Г.; Kryhina, D. H.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-7942-3430 (Прикарпатський юридичний вісник. – 2020. – Вип. 1 (30). – С. 93-95, 2020)
Метою статті є огляд й упорядкування у правовій доктрині напрямів і підходів до означення та характерних рис поняття «правова процедура», висвітлення сутності поняття «податкова процедура» для вироблення цілісного уявлення щодо такої категорії, а також викладення власного бачення щодо її необхідності для забезпечення оптимального функціонування оподаткування. У статті розглянуто поняття та іманентні ознаки юридичної процедури в розрізі правової науки та теорії держави і права, визначено значення юридичних процедур для забезпечення реалізації принципу правової визначеності, запропоновано визначення податково-процедурної норми та обґрунтовано її значення для впорядкування податкових правовідносин.

The purpose of the article is to review and regulate in the legal doctrine of directions and approaches to the definition and characteristics of the concept of "legal procedure", highlighting the essence of the concept of "tax procedure" to develop a holistic view of this category, as well as setting out their views on its need for optimal functioning. taxation. The article considers the concepts and immanent features of legal procedure in the context of legal science and theory of state and law, defines the importance of legal procedures to ensure the implementation of the principle of legal certainty, proposes the definition of tax procedure and substantiates its importance for tax relations.

Целью статьи является обзор и упорядочение в правовой доктрине направлений и подходов к определению и характерных особенностей понятия «правовая процедура», освещение сущности понятия «налоговая процедура» для выработки целостного представления о такой категории, а также изложения собственного видения ее необходимости для обеспечения оптимального функционирования налогообложения. В статье рассмотрено понятие и имманентные признаки юридической процедуры в разрезе правовой науки и теории государства и права, определено значение юридических процедур для обеспечения реализации принципа правовой определенности, предложено определение налогово-процедурной нормы и обоснованно ее значение для упорядочения налоговых правоотношений.
On the issue of normative prescriptions of procedural nature in tax law
Кригіна, Д. Г. До питання нормативних приписів процедурного характеру в податковому праві / Д. Г. Кригіна // Прикарпатський юридичний вісник. – 2020. – Вип. 1 (30). – С. 93-95. - DOI: https://doi.org/10.32837/pyuv.v0i1(30).523.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Податкове право. Tax law. Налоговое право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; податки; налоги; taxes; юридична процедура; юридическая процедура; legal procedure; податково-процедурна норма; налогово-процедурная норма; tax procedural norm; процедурні норми; процедурные нормы; procedural norms; податково-правове регулювання; налогово-правовое регулирование; tax and legal regulation; Держава і право. State and Law. Государство и право