Роль адміністративного законодавства у правовому регулюванні відносин, пов’язаних з персональними даними - Цвірюк, Д. В.; Tsviriuk, D. V. (Форум права. – 2014. – № 1. – С. 516–521., 2014)
Розглянуто загальні засади адміністративно-правового регулювання відносин, пов’язаних з персональними даними. Визначено роль адміністративного права у сфері захисту персональних даних та проаналізовано рівні адміністративно-правового регулювання сфери персональної інформації. Розкрито зміст та правову природу методів адміністративно-правового регулювання сфери захисту персональних даних.

The article discusses the General framework of administrative and legal regulation of legal relations, connected with personal data. The author’s attention is given to the determination of designated sphere of personal data protection in the system of administrative law, as well as the analysis of levels of administrative and legal regulation of the sphere of personal information. The article defines the content and legal nature of the methods of administrative and legal regulation of the sphere of personal data protection.

Рассмотрены общие принципы административно-правового регулирования отношений, связанных с персональными данными. Определена роль административного права в сфере защиты персональных данных и проанализированы уровни административно-правового регулирования сферы персональной информации. Раскрыто содержание и правовая природа методов административно-правового регулирования сферы защиты персональных данных.
Цвірюк, Д. В. Роль адміністративного законодавства у правовому регулюванні відносин, пов’язаних з персональними даними [Електронний ресурс] / Д. В Цвірюк // Форум права. – 2014. – № 1. – С. 516–521 . – Режим доступу: http://nbuv.gov.ua/jpdf/FP_index.htm_2014_1_90.pdf.
Цвірюк Д. В. "Роль адміністративного законодавства у правовому регулюванні відносин, пов’язаних з персональними даними." Форум права 1 (2014): 516–521.
Keywords: Адміністративне право та процес. Адміністративна діяльність. Administrative Law and Procedure. Administrative Activity. Административное право и процесс. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; персональні дані; персональные данные; адміністративне законодавство; фізична особа; правове регулювання; методи та способи впливу; физическое лицо; правовое регулирование; методы и способы влиияния; personal data; personal information; личная информация; персональна інформація; персональные данные