Категорії «справедливість», «добросовісність» та «розумність» у контексті діяльності юридичної особи - Жорнокуй, В. Г.; Zhornokui, V. H.; Жорнокуй Валентина Григорівна (25 років становлення Сумської філії Харківського національного університету внутрішніх справ: славетна історія та горизонти майбутнього: матеріали Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 21-22 лютого 2020 р.). – Суми: Видавничий дім «Ельдорадо», 2020. – С. 44-46, 2020)
Відзначається, що застосування оціночних норм моралі у праві є досить складним. Розглядається використання таких оціночних понять, як «справедливість», «розумність» і «добросовісність». Зазначається відсутність в українському цивільному праві напрацьованої доктрини довірчих відносин у межах корпоративних правових зв’язків

It is noted that the application of evaluative norms of morality in law is quite complex. The use of such evaluative concepts as "fairness", "reasonableness" and "good faith" is considered. It is noted that in Ukrainian civil law there is a well-established doctrine of trust relations within corporate legal relations.

Отмечается, что применение оценочных норм морали в праве является достаточно сложным. Рассматривается использование таких оценочных понятий как «справедливость», «разумность» и «добросовестность». Отмечается отсутствие в украинском гражданском праве наработанной доктрины доверительных отношений в рамках корпоративных правовых связей
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; цивільне законодавство; норми моралі; справедливість; добросовісність; розумність; morality; justice; good faith; reasonableness; гражданское законодательство; нормы морали; справедливость; добросовестность; разумность