Використання електронних доказів у кримінальному процесі - Стецюк, А.; Stetsiuk, A. (Злочинність і протидія їй в умовах війни та у повоєнній перспективі: міждисциплінарна панорама : зб. тез доп. ІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 16 квіт. 2025 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2025. – С. 568-571, 2025)
Зауважено, що використання електронних доказів у кримінальному процесі є актуальним та необхідним в умовах цифрової ери. Однак, для ефективної інтеграції таких доказів у правову систему необхідно вдосконалювати законодавчу базу, розробляти чіткі процедури їх збирання та оцінки, а також забезпечувати належну підготовку фахівців, які працюють з електронними доказами.

It is noted that the use of electronic evidence in criminal proceedings is relevant and necessary in the digital era. However, for the effective integration of such evidence into the legal system, it is necessary to improve the legislative framework, develop clear procedures for its collection and evaluation, and ensure proper training of specialists working with electronic evidence.
Keywords: інформаційні технології; електронні докази; види електронних доказів; кримінальний процес; information technology; electronic evidence; types of electronic evidence; criminal process