Вивчення морфофункціональних та психофізичних особливостей жіночого організму для оптимізації фізичного виховання студентів коледжів - Гуменний, В. С.; Humennyi, V. S.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8669-7205; Галата, О. В.; Halata, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-8081-4730; Ложченко, О. В.; Lozhchenko, O. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-5584-6802 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 650-652., 2022)
Викладене у статті обумовлює необхідність диференційованого підходу до підбору фізичних вправ, а також до створення програм з фізичного виховання з урахуванням особливостей жіночого організму, тому що накопичений практичний досвід фізичного виховання студенток, на жаль, більшою мірою стосується чоловіків. Рекомендації з використання фізичних вправ мають емпіричну основу, спираються на результати досліджень, що виконувались на представниках чоловічої статі. Існує лише різниця у визначенні змісту, обсягу, інтенсивності заняття, виходячи з біологічних особливостей жінки. Таким чином, розгляд даних питань визначає необхідність розгляду методики фізичного виховання. Изложенное в статье обуславливает необходимость дифференцированного подхода к подбору физических упражнений, а также созданию программ по физическому воспитанию с учетом особенностей женского организма, так как накопленный практический опыт физического воспитания студенток, к сожалению, в большей степени касается мужчин. Рекомендации по использованию физических упражнений имеют эмпирическую основу, опираются на результаты исследований, выполняемых на представителях мужского пола. Существует только разница в определении содержания, объема, интенсивности занятия исходя из биологических особенностей женщины. Таким образом, рассмотрение данных вопросов определяет необходимость рассмотрения методики физического воспитания. The stated in the article determines the need for a differentiated approach to the selection of physical exercises, as well as the creation of programs for physical education, taking into account the characteristics of the female body, since the accumulated practical experience in the physical education of female students, unfortunately, mostly concerns men. Recommendations for the use of physical exercise are empirically based, based on the results of studies performed on males. There is only a difference in determining the content, volume, intensity of the lesson based on the biological characteristics of a woman. Thus, the consideration of these issues determines the need to consider the methodology of physical education.
Гуменний В. С. Вивчення морфофункціональних та психофізичних особливостей жіночого організму для оптимізації фізичного виховання студентів коледжів / В. С. Гуменний, О. В. Галата, О. В. Ложченко / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 650-652.
Keywords: Фізична культура. Спорт. Physical Education. Sport. Физическая культура. Спорт; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; фізичне виховання; физическое воспитание; physical education; тренувальний процес жінок; тренировочный процесс женщин; women training process; фізичний стан жінок; физическое состояние женщин; physical condition of women; фізіологічні показники; физиологические показатели; physiological indicators; жіночий організм; женский организм; female body; вплив інтенсивних фізичних навантажень; влияние интенсивных физических нагрузок; impact of intense physical activity; підбор фізичних вправ; подбор физических упражнений; selection of physical exercises