Актуальні проблеми організації охорони публічної безпеки і порядку в умовах воєнного стану - Васюкевич, А. С.; Vasiukevych, A. S. (Захист та дотримання прав громадян органами Національної поліції України в умовах воєнного стану : тези доп. учасників наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 7 груд. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 130-132, 2023)
Наведено перелік проблем, що можуть виникнути під час організації охорони публічної безпеки і порядку в умовах воєнного стану. Ефективне управління такими проблемами вимагає розроблення детального плану, відпрацьованих алгоритмів координації органів правопорядку та загалом спільних зусиль органів та підрозділів усієї національної правоохоронної системи задля якісного забезпечення безпеки та захисту громадян.

A list of problems that may arise during the organization of protection of public safety and order in the conditions of martial law is given. Effective management of such problems requires the development of a detailed plan, worked out algorithms for the coordination of law enforcement agencies and, in general, joint efforts of bodies and units of the entire national law enforcement system to ensure quality security and protection of citizens.

Представлен перечень проблем, которые могут возникнуть при организации охраны публичной безопасности и порядка в условиях военного положения. Эффективное управление такими проблемами требует разработки детального плана, отработанных алгоритмов координации органов правопорядка и совместных усилий органов и подразделений всей национальной правоохранительной системы для качественного обеспечения безопасности и защиты граждан.
Keywords: охорона публічної безпеки і порядку; protection of public safety and order; охрана публичной безопасности и порядка; правоохоронні органи; law enforcement bodies; правоохранительные органы; воєнний стан; martial law; военное положение