Деякі питання щодо принципів права соціального забезпечення - Клименко, А. Л.; Klymenko, A. L.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-9587-5827 (Evropsky politicky a pravni diskurz. - 2016. - Vol. 3, Iss. 6. - С. 99-104, 2016)
У статті досліджено генезис формування понять "принцип права" і "принцип соціального забезпечення". Водночас визначено поняття, значення та класифікацію принципів права соціального забезпечення в сучасній правовій системі України. Автор досліджує різноманітність наукових поглядів на класифікацію змісту принципів права соціального забезпечення та тенденцію до розширення переліку цих принципів з точки зору розвитку соціальної держави на основі соціальної справедливості, солідарності та гуманізму. Доведено, що питання принципів права соціального забезпечення знаходиться на стадії розробки і потребує подальшого поглибленого вивчення. Необхідність і можливість поширення принципів права соціального забезпечення на всі її організаційно-правові форми є безперечною.

The article investigates the genesis of formation of the concepts "principle of law" and "principle of social security". At the same time the concept, value and classification of the principles of social security law in modern legal system of Ukraine is defined. The author investigates the divercity of scientific views about the content classification of the principles of social security law and the tendency to expand the list of these principles in terms of development the welfare state based on social justice, solidarity and humanism. It is proved that the issue of principles social security law is at the stage of development and need further in-depth study. The need and opportunity to spread the principles of social security law for all its organizational and legal forms is unquestionable.

В статье исследуется генезис формирования понятий «принцип права» и «принцип социального обеспечения». В то же время определены понятие, значение и классификация принципов права социального обеспечения в современной правовой системе Украины. Автор исследует расхождение научных взглядов в содержании классификации принципов законодательства о социальном обеспечении и тенденции к расширению перечня этих принципов с точки зрения развития государства на основе всеобщего благосостояния, социальной справедливости, солидарности и гуманизма. Доказано, что вопрос о принципах социального обеспечения права находится на стадии разработки и нуждается в дальнейшем углубленном изучении. Необходимость и возможность распространять принципы права социального обеспечения на все его организационные и правовые формы неоспоримы.
Some questions regarding the principles of social security law
Клименко, А. Деякі питання щодо принципів права соціального забезпечення / Анастасія Клименко // Evropský politický a právní diskurz = European political and law discourse. - 2016. - Vol. 3, Iss. 6. - С. 99-104.
Keywords: Трудове право. Право соціального забезпечення. Labor law. Law of social guaranteeing. Трудовое право. Право социального обеспечения; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; principle of law; principle of social security; social justice; solidarity; Україна. Ukraine. Украина; принцип права; принцип соціального забезпечення; принцип социального обеспечения; социальная справедливость; соціальна справедливість; солідарність; солидарность; publikatsii u zarubizhnomu vydanni