До питання теоретико-методологічних проблем дистанційної освіти в закладах вищої освіти в умовах світової пандемії - Гіренко, С. П.; Girenko, S. P.; Майборода, А. П.; Maiboroda, A. P.; Сергій Гіренко (Шлях успіху і перспективи розвитку (до 26 річниці заснування Харківського національного університету внутрішніх справ) : матеріали міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 20 листоп. 2020 р.). - Харків : ХНУВС, 2020.- С. 130-132, 2020)
Зазначено, що мета адаптації ЗВО полягає у формуванні та впровадженні надзвичайно гнучкої та мобільної моделі освітнього простору, побудованої з використанням сучасних та ефективних комп’ютерно-комунікативних платформ та здатної звести до мінімуму несприятливі наслідки дистанційної взаємодії головних учасників освітнього процесу – педагога та здобувача освіти. Отмечено, что цель адаптации ЗВО заключается в формировании и внедрении гибкой и мобильной модели образовательного пространства, построенной с использованием современных и эффективных компьютерно-коммуникативных платформ и способной свести к минимуму неблагоприятные последствия дистанционного взаимодействия главных участников образовательного процесса – педагога и соискателя образования. It is noted that the purpose of adapting the ZVO is to form and implement a flexible and mobile model of the educational space, built using modern and efficient computer and communication platforms and capable of minimizing the adverse effects of remote interaction between the main participants in the educational process - the teacher and the applicant for education.
Keywords: Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; дистанційна освіта; дистанционное образование; remote education; дистанційне навчання; дистанционное обучение; distance learning; дистанційна форма навчання; дистанционная форма обучения