Фактори дестабілізації кримінальної обстановки в Україні - Сокуренко, В. В.; Sokurenko, V. V.; Valerii Sokurenko (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. VI Міжнар. наук. -практ. конф. (м. Харків, 1 груд. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 16-19, 2017)
У тезах доповіді наведено аналіз сучасного стану кримінальної обстановки в Україні та пов’язаних із цим загроз для нормального розвитку нашої держави. Зроблено висновки про необхідність здійснення комплексної оперативно-розшукової протидії злочинності в Україні та реалізації цього процесу шляхом удосконалення нормативно-правового, організаційного, інформаційного та науково-методичного забезпечення зазначеної діяльності.

The theses of the report provide an analysis of the current state of the criminal situation in Ukraine and the related threats for the normal development of our state. The author has made the conclusions on the necessity of carrying out a comprehensive operative and search counteraction to crime in Ukraine and the implementation of this process by improving the regulatory, organizational, informational and scientific-methodological provision of the mentioned activity.

В тезисах доклада приведен анализ современного состояния криминальной обстановки в Украине и связанных с ним угроз для нормального развития нашего государства. Сделаны выводы о необходимости проведения комплексного оперативно-розыскной противодействия преступности в Украине и реализации этого процесса путем совершенствования нормативно-правового, организационного, информационного и научно-методического обеспечения указанной деятельности.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальна обстановка; криминальная обстановка; дестабілізація кримінальної обстановки; динаміка злочинності; динамика преступности; dynamics of crime; кримінальна ситуація; криминальная ситуация; статистика; 2017; система протидії злочинності; протидія злочинності; system of criminality counteraction; criminality counteraction; система противодействия преступности; противодействие преступности