Орієнтуюча складова національної стратегії протидії кримінальному радикалізму в Україні - Маслова, Н. Г.; Maslova, N. H. (Наше право. - 2019. - № 4. - С. 79–85, 2020)
У статті здійснено комплексний аналіз заходів загальносоціального, спеціально-кримінологічного і індивідуального характеру, які повинні визначати орієнтуючу складову національної стратегії протидії кримінальному радикалізму в Україні. Зазначено, що розроблення національної стратегії протидії кримінальному радикалізму є одним з напрямків державної політики, яка повинна відповідати сучасним потребам української держави та її суспільства з метою зниження рівня кримінальних правопорушень, які посягають на національну безпеку країни та права і свободи людини і громадянина в залежності від їх раси, релігії, політичних та інших переконань. The article provides a comprehensive analysis of measures of general social, special criminological and individual nature, which should determine the guiding component of the national strategy to combat criminal radicalism in Ukraine. It is noted that the development of national strategy to combat criminal radicalism is one of the areas of public policy, which must meet the modern needs of the Ukrainian state and its society in order reducing the level of criminal offenses that encroach on national security countries and human and civil rights and freedoms depending on their race, religion, political and other beliefs. В статье осуществлен комплексный анализ мероприятий общесоциального, специально-криминологического и индивидуального характера, которые должны определять ориентирующую составляющую национальной стратегии противодействия криминальному радикализму в Украине. Отмечено, что разработка национальной стратегии противодействия криминальному радикализму является одним из направлений государственной политики, которая должна отвечать современным потребностям украинского государства и его общества с целью снижение уровня уголовных правонарушений, посягающих на национальную безопасность страны, на права и свободы человека и гражданина в зависимости от их расы, религии, политических и других убеждений.
Маслова, Н. Г. Орієнтуюча складова національної стратегії протидії кримінальному радикалізму в Україні / Маслова Наталія Григорівна // Наше право. - 2019. - № 4. - С. 79–85. - DOI:10.32782/NP.2019.4.13.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінальний радикалізм; криминальный радикализм; criminal radicalism; стратегія протидії кримінальному радикалізму; стратегия противодействия криминальному радикализму; strategy to combat criminal radicalism; протидія злочинності; противодействие преступности; combating crime; суб’єкти стратегії запобігання; субъекты стратегии предотвращения; subjects of prevention strategy