Доктринальне значення категорії «юридичні гарантії» прав суб’єктів у сфері адміністративно-правової охорони навколишнього середовища й природокористування в Україні - Казанчук, І. Д.; Kazanchuk, I. D.; Казанчук Ірина Дмитрівна (Юридичний науковий електронний журнал. - 2014. - № 6. - С. 109-114, 2014)
Здійснено аналіз наукових доктрин щодо етимології понять “гарантія”, “правові гарантії”. Окреслено сутність та значення категорії “юридичні гарантії” в контексті забезпечення прав суб’єктів адміністративних відносин у сфері охорони навколишнього природного середовища і природокористування. Обгрунтовано авторську позицію щодо визначення змісту і особливостей реалізації юридичних гарантій у природоохоронній сфері.

An analysis of scientific doctrines regarding the etymology of the terms "guarantee" and "legal guarantees" was carried out. The essence and meaning of the category "legal guarantees" in the context of ensuring the rights of subjects of administrative relations in the field of environmental protection and nature management are outlined. The author's position regarding the definition of the content and features of the implementation of legal guarantees in the field of environmental protection is substantiated.

Осуществлен анализ научных доктрин по этимологии понятий "гарантия", "правовые гарантии". Определены сущность и значение категории "юридические гарантии" в контексте обеспечения прав субъектов административных отношений в сфере охраны окружающей природной среды и природопользования. Обоснована авторская позиция по определению содержания и особенностей реализации юридических гарантий в природоохранной сфере.
Keywords: гарантія; guarantee; гарантия; юридичні гарантії; legal guarantees; юридические гарантии; право на сприятливе навколишнє середовище; right to a favorable environment; право на благоприятную окружающую среду; природокористування; nature management; природопользование; адміністративно-правова охорона; administrative and legal protection; административно-правовая охрана; суб’єкт правовідносин; subject of legal relations; суб’єкт правовідносин