Проблемні питання відповідальності акціонерного товариства в корпоративних правовідносинах - Гришина, І. І.; Hryshyna, I. I. (Вісник Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна. Сер.: Право. - 2011. - Вип. 10. - С. 203-206, 2011)
Здійснено аналіз правової доктрини та сучасного стану національного законодавства, що забезпечує порядок застосування відповідальності до акціонерного товариства як суб’єкта корпоративних правовідносин. Окреслено проблемні питання обов’язків акціонерного товариства та досліджено аспекти відповідальності зазначеного суб’єкта.

Law doctrine and modern national legislation which provide the order of its appliance to the joint-stock company as to the subject of joint-stock legal relations are analyzed in the article. Problem issues of joint-stock company responsibilities are examined in the article; some aspects of the subject legal liability are examined.

Проведен анализ правовой доктрины и современного состояния национального законодательства, которое обеспечивает порядок применения ответственности к акционерному обществу как субъекту корпоративных правоотношений. Очерчены проблемные вопросы обязанностей акционерного общества и исследованы аспекты ответственности данного субъекта.
Keywords: акціонерне товариство; joint-stock company; акционерное общество; корпоративні правовідносини; corporate legal relations; корпоративные правоотношения; акціонер; shareholder; акционер; відповідальність; responsibility; ответственность; Україна; Ukraine; Украина; юридичні обов’язки товариства; legal obligations of the company; юридические обязанности общества