Актуальні питання попередження жорстокого поводження з дітьми, зокрема домашнього насильства - Тимошенко, К. В.; Tymoshenko , K. V. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених, курсантів та студентів : тези доп. Всеукр. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 17 травн. 2023 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2023. – С. 525-527, 2023)
Відзначено, що під час проведення загальних профілактичних заходів, зокрема щодо попередження домашнього насильства, поліцейські повинні проводити відповідні бесіди не тільки з дітьми, а й з їх батьками як провідними суб’єктами виховного процесу, зокрема з метою підвищення правової свідомості батьків і формування в них нетолерантного ставлення до фактів застосування тілесних покарань до своїх дітей.

It was noted that during the general preventive measures, in particular regarding the prevention of domestic violence, police officers should conduct appropriate conversations not only with children, but also with their parents as leading subjects of the educational process, in particular with the aim of increasing legal awareness parents and forming in them an intolerant attitude towards the facts of the use of corporal punishment on their children.

Отмечено, что при проведении общих профилактических мер, в частности по предупреждению домашнего насилия, полицейские должны проводить соответствующие беседы не только с детьми, но и с их родителями как ведущими субъектами воспитательного процесса, в том числе с целью повышения правового сознания родителей и формирование у них нетолерантного отношения к фактам применения телесных наказаний к своим детям.
Keywords: Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; домашнє насильство; domestic violence; домашнее насилие; попередження жорстокого поводження з дітьми; prevention of child abuse; предупреждение жестокого обращения с детьми; діти; children; дети; охорона дитинства; protection of childhood; охрана детства