Окремі питання щодо визначення принципів природоохоронної діяльності органів внутрішніх справ України - Kсендзюк, В. Ю.; Ksendziuk, V. Yu. (Право і безпека. - 2012. - № 4 (46). - С. 66-70, 2012)
Визначено основні положення (правила), на яких повинна будуватися та практично здійснюватися адміністративна діяльність органів внутрішніх справ України у сфері охорони навколишнього середовища.

Main provisions (rules) on which administrative activity of internal affairs bodies of Ukraine must be built and practically carried out in the sphere of environmental protection are determined.

Определены основные положения (правила), на которых должна строиться и практически осуществляться административная деятельность органов внутренних дел в сфере охраны окружающей среды.
Some issues of the definition of the principles of nature protection activity by internal affairs bodies of Ukraine
Keywords: органи внутрішніх справ; internal affairs bodies; органы внутренних дел; адміністративна діяльність; administrative activity; административная деятельность; охорона навколишнього природного середовища; environmental protection; охрана окружающей природной среды; природоохоронна діяльність; environmental protection activity; природоохранная деятельность