Питання систематизації підзаконних нормативно-правових актів у позитивному праві пострадянських країн (теоретико-компаративістський аспект) - Безуса, Ю. О.; Bezusa, Yu. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-0494-6525 (Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2017. - № 6, т. 4. - С. 11-15, 2017)
Досліджено особливості законодавства пострадянських країн стосовно систематизації нормативно правових актів. Зазначено, що в Україні недостатньо врегульовано на законодавчому рівні питання прийняття і систематизації нормативно-правових актів. Наголошено, що для систематизації підзаконних нормативно-правових актів в Україні можна запозичити провідний досвід більшості пострадянських країн і провести об’єднання підзаконних нормативно-правових актів шляхом створення збірників законодавства.

The peculiarities of the legislation of the post-Soviet countries concerning the systematization of normative legal acts are studied. It is noted that in Ukraine the issue of adoption and systematization of normative legal acts is insufficiently regulated at the legislative level. It is emphasized that in order to systematize bylaws in Ukraine, it is possible to borrow the leading experience of most post-Soviet countries and to unite bylaws by creating collections of legislation.

Исследованы особенности законодательства постсоветских стран по систематизации нормативно-правовых актов. Отмечено, что в Украине недостаточно урегулирован на законодательном уровне вопрос принятия и систематизации нормативно-правовых актов. Отмечено, что для систематизации подзаконных нормативно-правовых актов в Украине можно позаимствовать передовой опыт большинства постсоветских стран и провести объединение подзаконных нормативно-правовых актов путем создания сборников законодательства.
The issue of systematization of subordinate legal acts in the positive law of the post-soviet countries (theoretical-comparative aspect)
Безуса, Ю. О. Питання систематизації підзаконних нормативно-правових актів у позитивному праві пострадянських країн (теоретико-компаративістський аспект) / Безуса Ю. О. // Актуальні проблеми вітчизняної юриспруденції. - 2017. - № 6, т. 4. - С. 11-15.
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; систематизація; систематизация; systematization; зарубіжний досвід; зарубежный опыт; foreign experience; підзаконний нормативно-правовий акт; подзаконный нормативно-правовой акт; by-law normative-legal act; нормативно-правовий акт; нормативно-правовой акт; normative and law acts; пострадянські країни; постсоветские страны; post-Soviet countries; систематизація законодавства; систематизация законодательства; systematization of legislation