Про розумні альтернативи легалізації проституції - Литвинов, О. М.; Lytvynov, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2952-8258; Гладкова, Є. О.; Gladkova, Ye. O.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-4621-1738; ResearcherID: I-7032-2016 (Кримінально-правові та адміністративні засади підвищення ефективності боротьби з правопорушеннями проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності підрозділами ОВС України : зб. матеріалів «круглого столу» (м. Харків, 21-22 листоп. 2014 р.) . – Харків : Золота миля, 2014. – С. 58-61, 2014)
Серед урядових і громадських організацій триває гостра дискусія про те, яка політика корисніше – легалізація проституції або її заборона. Проституція більше не є діяльністю нейтрального характеру, для регулювання якої достатньо ринкових механізмів і звичайних правових інструментів. Цей ринок притягує злочинців, які отримують прибуток шляхом незаконних операцій, а також можлива поява клієнтів, готових «купувати» товар, що виходить за врегульовані законом рамки.

There is an ongoing debate among governmental and civic organization on the better course of the policies: legalization of prostitution or its prohibition. Prostitution does not already constitute neutral activities that can be sufficiently regulated by market mechanisms and common legal instruments. His market attracts criminals who gain profit by the means of illegal operations. Big and diverse demand on the non-elastic market also means that there are clients who are ready to “purchase” goods that lie beyond legal framework.

Среди правительственных и общественных организаций продолжается острая дискуссия о том, какая политика полезнее - легализация проституции или ее запрет. Проституция больше не является деятельностью нейтрального характера, для регулирования которой достаточно рыночного механизма и обычных правовых инструментов. Этот рынок привлекает преступников, которые получают прибыль путем незаконных операций, а также возможно появление клиентов, готовых «покупать» товар, выходящий за урегулированы законом рамки.
Литвинов, О. М. Про розумні альтернативи легалізації проституції / Литвинов Олексій Миколайович, Гладкова Євгенія Олексіївна // Кримінально-правові та адміністративні засади підвищення ефективності боротьби з правопорушеннями проти громадської безпеки, громадського порядку та моральності підрозділами ОВС України : зб. матеріалів «круглого столу» ( м. Харків, 21-22 листоп. 2014 р.) / Харківський нац. ун-т внутр. справ; Кримінолог. асоціація України. – Харків : Золота миля, 2014. – С. 58-61.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; легализация проституции; проституція; legalization of prostitutions; prostitution; проституция; легализация проституции