Історія держави і права України : підручник - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; Бурдін, М. Ю.; Burdin, M. Yu.; Гавриленко, О. А.; Gavrylenko, O. A.; Головко, Б. Г.; Golovko, B. G.; Головко, О. М.; Holovko, O. M.; Греченко, В. А.; Grechenko, V. A.; et al. (Харків, 2019. – 448 с., 2019)
Спираючись на наукові досягнення вітчизняних і зарубіжних учених, авторами підручника створено сучасне науково-навчальне видання з історії держави і права України, яке має системний характер, послідовно і в доступній формі розкриває основні етапи формування державного устрою, виникнення й розвитку права, судових органів і судового процесу на українських землях у різні часи. Для здобувачів вищої освіти, викладачів, науковців,широкого загалу.

Based on the scientific achievements of domestic and foreign scientists, the authors of the textbook have created a modern scientific and educational publication on the history of the state and law of Ukraine, which is of a systemic nature, consistently and in an accessible form reveals the main stages of the formation of the state structure, the emergence and development of law, judicial authorities and judicial process on Ukrainian lands at different times. For applicants for higher education, teachers, scientists, the general public.

Опираясь на научные достижения отечественных и зарубежных ученых, авторами учебника создано современное научно-учебное издание по истории государства и права Украины, которое носит системный характер, последовательно и в доступной форме раскрывает основные этапы формирования государственного устройства, возникновения и развития права, судебных органов и судебной процесса на украинских землях в разные времена. Для соискателей высшего образования, преподавателей, ученых, широкой общественности.
підручник
Keywords: Держава і право. State and Law. Государство и право; Навчальні видання. Educational edition. Учебные издания; Україна. Ukraine. Украина; Історія. History. История; історія держави і права України як наука; история государства и права Украины как наука; history of the state and law of Ukraine as a science; украинские земли; українські землі; Ukrainian lands; Киевская Русь; Київська Русь; Kievan Rus; Галицько-Волинське князівство; Галицко-Волынское княжество; Велике Князівство Литовське; Великое Княжество Литовское; Річ Посполита; Речь Посполитая; Polish-Lithuanian Commonwealth; Запорізька Січ; Запорожская Сечь; Українська революція; Украинская революция