Застосування запобіжних заходів у кримінальному провадженні: проблеми теорії та практики : монографія - Фоміна, Т. Г.; Fomina, T. H.; Тетяна Фоміна (Харків : Панов, 2020. - 576 с., 2020)
Монографію присвячено вивченню і розв’язанню теоретикоприкладних проблем, пов’язаних із застосуванням запобіжних заходів. У роботі крізь призму правозастосовних реалій розкрито сутність та порядок застосування неізоляційних та ізоляційних запобіжних заходів. На підставі комплексного дослідження чинного кримінального процесуального законодавства виявлено недоліки правового регулювання процесуального порядку застосування запобіжних заходів та запропоновано шляхи їх усунення. Видання адресоване фахівцям у сфері кримінального процесу, викладачам, ад’юнктам, аспірантам, студентам і курсантам вищих юридичних навчальних закладів, а також юристампрактикам.

The monograph is devoted to the study and solution of theoretical and applied problems related to the use of preventive measures. In the work through the prism of law-enforcement realities, the essence and order of application of non-isolation and isolation preventive measures are revealed. On the basis of a comprehensive study of the current criminal procedural legislation, deficiencies in the legal regulation of the procedural order of application of preventive measures were identified and ways of their elimination were proposed. The publication is addressed to specialists in the field of criminal procedure, teachers, adjuncts, graduate students, students and cadets of higher legal educational institutions, as well as practicing lawyers.

Монография посвящена изучению и решению теоретико-прикладных проблем, связанных с применением мер предосторожности. В работе сквозь призму правоприменительных реалий раскрыта сущность и порядок применения неизоляционных и изоляционных мер. На основании комплексного исследования действующего уголовного процессуального законодательства выявлены недостатки правового регулирования процессуального порядка применения мер и предложены пути их устранения. Издание адресовано специалистам в сфере уголовного процесса, преподавателям, адъюнктам, аспирантам, студентам и курсантам высших юридических учебных заведений, а также юристам-практикам.
монографія
Keywords: Україна; кримінальне провадження; застосування запобіжних заходів; запобіжні заходи; Монографії. Monographs; Ukraine; criminal proceedings; application of precautionary measures; меры пресечения; preventive measures; уголовное производство; Кримінально-процесуальне право. Criminal and Procedure Law. Уголовное процессуальное право; Monographs