Social networks as a means of combating gender-based violence - Krylova, S. A.; Malynovska, T. M.; Малиновська, Т. М.; Bidzilya, Yu. M.; Barchan, O. V.; Hetsko, H. I. (Cuestiones Políticas. – 2022. – Vol. 40, № 72. – P. 164-181, 2022)
Кіберзалякування жінок і дівчат – це не просто порушення прав людини, це глобальне явище, яке руйнує життя жінок та їхніх сімей у всьому світі. Використовуючи герменевтично-документальну методологію, мета дослідження полягала у визначенні правових механізмів використання соціальних мереж як засобу протидії ґендерному насильству та, таким чином, окресленні основних проблем їх правозастосування. Все свідчить про те, що соціальні мережі, як ефективний засіб формування позитивної громадської думки, може сформувати позитивний імідж жінки та відповідне ставлення до неї чоловіків, а також сприяти протидії насильству в Інтернеті. Система протидії гендерному насильству складається із запобігання, захисту, кримінальної відповідальності та комплексної гендерної політики. У висновку зроблено висновок про те, що міжнародні стандарти гендерної політики засновані на моделі «реальної рівності», яка забезпечується через досягнення рівних можливостей, рівного доступу до можливостей і рівних результатів.

Cyberbullying of women and girls is not just a violation of human rights, it is a global phenomenon that is destroying the lives of women and their families around the world. Using a hermeneutic documentary methodology, the objective of the study was to determine the legal mechanisms for the use of social networks as a means of combating gender violence and thus outline the main problems of their application of the law. Everything indicates that social networks, as an effective means of forming positive public opinions, can form a positive image of women and the appropriate attitude of men towards them, and as well as contribute to combating violence on the Internet. The system for combating genderbased violence consists of prevention, protection, criminal responsibility, and a comprehensive gender policy. It concludes that international gender policy standards have been found to be based on a model of «real equality», which is ensured through the achievement of equal opportunities, equal access to opportunities and equal performance.

Киберзапугивание женщин и девочек – это не просто нарушение прав человека, это глобальное явление, которое разрушает жизни женщин и их семей во всем мире. С помощью герменевтической документальной методологии целью исследования было определить правовые механизмы использования социальных сетей как средства противодействия гендерному насилию и тем самым обозначить основные проблемы их правоприменения. Все указывает на то, что социальные сети, как эффективное средство формирование положительного общественного мнения, может формировать положительный образ женщин и соответствующее отношение к ним мужчин, а также способствовать борьбе с насилием в сети Интернет. Система противодействия гендерному насилию состоит из профилактики, защиты, уголовной ответственности и комплексной гендерной политики. Делается вывод о том, что в основе международных стандартов гендерной политики лежит модель «реального равенства», которое обеспечивается через достижение равных возможностей, равный доступ к возможностям и равные результаты.
Las Redes Sociales como Medio para Combatir la Violencia de Género
Social networks as a means of combating gender-based violence / Krylova, S. A., Malynovska, T. M., Bidzilya, Y. M. and ect. // Cuestiones Políticas. – 2022 . – Vol. 40, № 72. – P. 164-181. – DOI : https://doi.org/10.46398/cuestpol.4072.09.
Krylova, S. A., Malynovska, T. M., Bidzilya, Y. M., Barchan, O. V., & Hetsko, H. I. (2022). Social Networks as a Means of Combating Gender-Based Violence: Las Redes Sociales como Medio para Combatir la Violencia de Género. Cuestiones Políticas, 40(72), 164-181. https://doi.org/10.46398/cuestpol.4072.09.
Keywords: publikatsii u WoS; Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; cyberbullying; gender-based violence; gender equality; social networks; women; кібербулінг; гендерне насильство; гендерна рівність; соціальні мережі; жінки; булінг; bullying; киберзапугивание; гендерное насилие; гендерное равенство; социальные сети; женщины