До питання про особистість злочинця крізь кримінопсихологічну / кримінотеологічну ретроспективу - Кріцак, І. В.; Kritsak, I. V.; Іван Кріцак (Забезпечення психологічної допомоги в секторі безпеки та оборони України: зб. тез доп. ІІІ Всеукр. міжвід. психол. форуму (м. Київ, 30 трав. 2024 р.). – Київ: ДНДІ МВС України, 2024. – С. 155-165, 2024)
Автором зазначено, що психологічні травми, психологія брехні, психологія агресії, психологія пам’яті, психологія безсвідомого в людині ‒ теми, що є надзвичайно актуальними та потребують детального вивчення. Кримінологія сукупно з психологією та психіатрією може принести великі плоди на благо досягнення бажаних результатів і цілей.

The author states that psychological injuries, the psychology of lies, the psychology of aggression, the psychology of memory, the psychology of the unconscious in a person are topics that are extremely relevant and require detailed study. Criminology combined with psychology and psychiatry can bring great fruits for the benefit of achieving the desired results and goals.

Автором отмечено, что психологические травмы, психология лжи, психология агрессии, психология памяти, психология бессознательного в человеке – темы, чрезвычайно актуальные и требующие детального изучения. Криминология совокупно с психологией и психиатрией может принести большие плоды во благо достижения желаемых результатов и целей.
Keywords: Україна; кримінотеологія; кримінологія; особистість злочинця; злочинець; Ukraine; criminotheology; criminology; identity of the criminal; offender; Украина; криминотеология; личность преступника; преступники