Військова злочинність: аналіз та прогнозування - Казначеєва, Д. В.; Kaznacheieva, D. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0001-7596-294X (Вісник Кримінологічної асоціації України. - 2018. - № 2(19). - С. 132-140, 2018)
Проаналізовано абсолютні та відносні показники військової злочинності за останні п’ять років; досліджено структуру та динаміку вчинення злочинів військовослужбовцями; сформовано на їх підставі тенденцій розвитку зазначеного виду злочинності. Встановлено, що злочинність військовослужбовців крайнє негативно впливає не тільки на Збройні Сили України та військову дисципліну, але і на державу в цілому, являючись одним із внутрішніх індикаторів, за яким суспільство оцінює стан соціальної безпеки та мікроклімату.

In the article are analyzed absolute and relative indicators of military crime. The structure and dynamics of crimes committed by servicemen are researched. Formed tendencies of development of the specified type of crime. Armed forces are an independent state-legal institute, reflecting part of modern Ukrainian society, but with specific demographic, organizational, managerial, social, psychological and legal peculiarities. The development of effective measures to prevent crime at the scientific level will contribute to reducing the number of servicemen who commit crimes and, as a result, will reduce the level of military crime in our state.

В статье проанализированы количественные и качественные показатели воинской преступности, структура и динамика преступлений, которые совершаются военнослужащими. На основе проведенного исследования сформулированы вероятностные тенденции развития данного вида преступности.
Military Crime: Analysis and Forecasting
Воинская преступность: анализ и прогнозирование
Казначеєва, Д. В. Військова злочинність: аналіз та прогнозування / Дар’я Володимирівна Казначеєва // Вісник Кримінологічно асоціації України. - 2018. - № 2(19). - С. 132-140.
Keywords: військова злочинність; військовослужбовець; протидія злочинності; military crime; servicemen are researched; воинская преступность; военнослужащий; предупреждение преступности