Правове регулювання відношень у сфері теплопостачання - Сергієнко, В.В.; Serhiienko, V.V. (Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 335-340, 2004)
Розглянуто паливно-енергетичний комплекс України, який перебуває у особливому соціальному становищі як природна монополія, адже спроможний впливати на економічну і політичну ситуацію в державі. Доведено, що це обумовлює необхідність більш високого ступеня правового регулювання відносин по забезпеченню енергоресурсами споживачів на загальнодержавних, регіональних, індивідуальному рівнях. Рассмотрен топливно-энергетический комплекс Украины, который находится в особом социальном положении как естественная монополия, ведь он способен влиять на экономическую и политическую ситуацию в государстве. Доказано, что это обуславливает необходимость более высокой степени правового регулирования отношений по обеспечению энергоресурсами потребителей на общегосударственных, региональных, индивидуальном уровнях. The fuel and energy complex of Ukraine, which is in a special social position as a natural monopoly, is considered, because it is able to influence the economic and political situation in the state. It is proved that this necessitates a higher degree of legal regulation of relations to provide consumers with energy resources at the national, regional, individual levels.
Сергієнко, В. В. Правове регулювання відношень у сфері теплопостачання / В. В. Сергієнко // Вісник Національного університету внутрішніх справ. - 2004. – Вип. 27. - С. 335-340
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; захист прав; защита прав; protection of rights; права споживачів; права потребителей; consumer rights; теплопостачання; теплоснабжение; heat supply