Нові схеми кібершахраїв, пов’язані з поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-COV-2 - Гусаров, С. М.; Gusarov, S. M.; Марков, В. В.; Markov, V. V.; Сергій Гусаров (Протидія кіберзлочинності та торгівлі людьми : зб. матеріалів Міжнарод. наук.-практ. конф. (27 травня 2020 р., м. Харків). – Харків : ХНУВС, 2020. – С. 32-37., 2020)
В статті вказано на поширення онлайн-шахрайств та хакерських атак, пов’язаних з коронавірусом. Виділені основні типи електронних шахрайських повідомлень та оголошень, пов’язаних із епідемією гострої респіраторної хвороби COVID-19. Наведені статистичні дани з цього питання.

The article points to the spread of online coronavirus fraud and hacking attacks. The main types of electronic fraudulent messages and announcements related to the epidemic of acute respiratory disease COVID-19 are highlighted. Statistics on this issue are given.

В статье отмечено распространение онлайн-мошенничеств и хакерских атак, связанных с коронавирусом. Выделены основные типы электронных мошеннических сообщений и объявлений, связанных с эпидемией острой респираторной болезни COVID-19. Приведены статистические данные по этому вопросу.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кібершахрайство; cyber fraud; кибермошенничество; COVID-19; епідемія коронавірусу; coronavirus epidemic; эпидемия коронавируса; фішинг; phishing; фишинг