Особлива жорстокість як кваліфікуюча ознака умисного вбивства - Смілянський, Я. Г.; Smilianskyi, Ya. H. (Форум права. – 2009. – № 3. – С. 591–596, 2009)
Виконано аналіз існуючих у теорії кримінального права точок зору, а також положень норм кримінального законодавства України, проведеного з метою визначення ознак і змісту особливої жорстокості як кваліфікуючої ознаки умисного вбивства. Запропоноване авторське визначення поняття особливої жорстокості.

Analysis of existing in the theory of criminal law of points of view, and also positions of norms of criminal statute of Ukraine is devoted, to conduct with the purpose of determination of signs and maintenance a special cruelty as a characterizing sign of intentional murder. Author determination of concept of the special cruelty is offered.

Выполнен анализ существующих в теории уголовного права точек зрения, а также положений норм уголовного законодательства Украины с целью определения признаков и содержания особой жестокость как квалифицирующего признака умышленного убийства. Предложено авторское определение понятия особой жестокости.
Special Cruelty as a Characterizing Sign of Intentional Murder
Особая жестокость как квалифицирующий признак умышленного убийства
Смілянський, Я. Г. Особлива жорстокість як кваліфікуюча ознака умисного вбивства [Електронний ресурс] / Я. Г. Смілянський // Форум права. – 2009. – № 3. – С. 591–596 . – Режим доступу: http://www.nbuv.gov.ua/e-journals/FP/2009-3/09cjgouv.pdf.
Смілянський Я. Г. "Особлива жорстокість як кваліфікуюча ознака умисного вбивства." Форум права 3 (2009): 591-596.
Keywords: Кримінальне право. Criminal Law. Уголовное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; жорстокість; особлива жорстокість; склад злочину; кваліфікація злочинів; вбивство; жестокость; особая жестокость; состав преступления; corpus delicti; квалификация преступлений; убийство; murder; cruelty