Про кримінологічний сценарій світу інформаційної епохи - Бандурка, О. М.; Bandurka, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-0240-5517; Литвинов, О. М.; Lytvynov, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0003-2952-8258 (Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.). – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 12-13, 2016)
Зазначено, що кримінологічний сценарій світу інформаційної епохи повинен відображати стратегію мислення нового часу, його зміст. Наголошено, що кримінологічний сценарій інформаційного світу – не тільки форма наукового знання, що регулює постановку фундаментальних проблем, цілеспрямований процес наукового пошуку, але і форма знання, яка сприяє входженню кримінології в усі сфери життєдіяльності людини.

It is noted that the criminological scenario of the world of the information age should reflect the thinking strategy of the new time, its content. It is emphasized that the criminological scenario of the information world is not only a form of scientific knowledge that regulates the formulation of fundamental problems, a purposeful process of scientific research, but also a form of knowledge that contributes to the entry of criminology into all spheres of human life.

Отмечено, что криминологический сценарий мира информационной эры должен отражать стратегию мышления нового времени, его содержание. Подчеркнуто, что криминологический сценарий информационного мира – не только форма научного знания, регулирующая постановку фундаментальных проблем, целенаправленный процесс научного поиска, но и форма знания, способствующая вхождению криминологии во все сферы жизнедеятельности человека.
Бандурка, О. М. Про кримінологічний сценарій світу інформаційної епохи / Олександр Маркович Бандурка, Олексій Миколайович Литвинов // Актуальні проблеми кримінального права та кримінології у світлі реформування кримінальної юстиції : зб. тез доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 19 трав. 2016 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ ; Кримінол. асоц. України ; Ун-т Англія Раскін ; Праз. ін-т дослідж. з питань безпеки (PSSI) ; Чес. кримінол. т-во ; Харків. міськ. осередок гром. орг. «Всеукр. асоц. кримін. права». – Харків : ХНУВС, 2016. – С. 12-13.
Keywords: Кримінологія. Criminology. Криминология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; кримінологічний сценарій; criminological scenario; криминологический сценарий; інформатизація; informatization; информатизация; інформаційний світ; information world; информационный мир