Проблеми поповнення бюджету України в умовах пандемії - Єрлашов, Г. О.; Yerlashov, H. O. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 208 - 209., 2020)
В статті зазначається, що сьогодні існує проблема з поповненням державного бюджету. Покращення фіскального та митного адміністрування звісно збільшило доходи бюджету. Однак результативність такого інструменту найближчим часом призведе до зменшення рівня економічної активності та погіршення соціально-гуманітарної ситуації у країні. В такому разі держава цілком може піти на нетривіальні заходи стимулювання економічної діяльності, а також не популярні серед населення. Так, нещодавно стало відомо, що бюджет України можуть поповнити за рахунок податків із грошових переказів трудових мігрантів. В статье говорится, что сегодня существует проблема с пополнением государственного бюджета. Улучшение фискального и таможенного администрирования, конечно, увеличило доходы бюджета. Однако результативность такого инструмента в ближайшее время приведет к уменьшению уровня экономической активности и ухудшению социально-гуманитарной ситуации в стране. В таком случае государство вполне может пойти на нетривиальные меры по стимулированию экономической деятельности, а также не популярные среди населения. Так недавно стало известно, что бюджет Украины могут пополнить за счет налогов с денежных переводов трудовых мигрантов. The article says that today there is a problem with the replenishment of the state budget. Improvement in fiscal and customs administration, of course, increased budget revenues. However, the effectiveness of such an instrument in the near future will lead to a decrease in the level of economic activity and a deterioration in the social and humanitarian situation in the country. In this case, the state may well take non-trivial measures to stimulate economic activity, and also not popular among the population. So recently it became known that the budget of Ukraine can be replenished at the expense of taxes from remittances of labor migrants.
Єрлашов Г. О. Проблеми поповнення бюджету України в умовах пандемії // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Харків, 27 листоп. 2020 р.). – Харків, 2020. – С. 208 - 209.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Економічні науки. Економічна безпека. Economics. Economic Security. Экономические науки. Экономическая безопасность; пандемія; державний бюджет; поповнення бюджету; пандемия; государственный бюджет; пополнение бюджета; pandemic; National budget; budget replenishment