Зміст діяльності територіальних управлінь Державного бюро розслідувань як суб’єкта адміністративно-правових відносин - Богданов, Р. І.; Bohdanov, R. I. (Наше право. - 2024. - № 1. - С. 313-317, 2024)
Запропоновано авторське визначення поняття «адміністративні правовідносини». Виокремлено напрямки, які характеризують зміст діяльності територіальних управлінь Державного бюро розслідувань як суб’єкта адміністративно-правових відносин. Доведено, що зміст діяльності територіальних управлінь Державного бюро розслідувань як суб’єкта адміністративно-правових відносин розкривається у вчинені ними дій у наступний напрямках: 1) виявлення, припинення та розкриття кримінальних правопорушень, які входять до компетенції ТУ ДБР; 2) усунення негативних наслідків від вчинення правопорушень кримінального характеру; 3) створення організаційно-управлінських, інформаційно-аналітичних та інших умов для функціонування територіальних управлінь зокрема, та Державного бюро розслідувань взагалі.

It is emphasized that administrative-legal relations are social relations regulated by the norms of the administrative branch of law, one of the parties of which is necessarily a state authority, which is endowed with special competence and powers, which they implement in order to ensure, implement, as well as protect and defend the rights, freedoms and interests of a person and a citizen guaranteed by the norms of current legislation. It has been proven that the content of the activities of the territorial offices of the State Bureau of Investigation as a subject of administrative and legal relations is revealed in the actions they take in the following directions: 1) detection, termination and disclosure of criminal offenses that are within the competence of the TU SDB; 2) elimination of negative consequences from the commission of criminal offenses; 3) creation of organizational-management, information-analytical and other conditions for the functioning of territorial administrations in particular, and the State Bureau of Investigations in general.

Предложено авторское определение понятия «административные правоотношения». Выделены направления, характеризующие содержание деятельности территориальных управлений Государственного бюро расследований как субъекта административно-правовых отношений. Доказано, что содержание деятельности территориальных управлений Государственного бюро расследований как субъекта административно-правовых отношений раскрывается в совершенных ими действиях по следующим направлениям: 1) выявление, пресечение и раскрытие уголовных правонарушений, входящих в компетенцию ТУ ГБР; 2) устранение негативных последствий от совершения правонарушений криминального характера; 3) создание организационно-управленческих, информационно-аналитических и других условий для функционирование территориальных управлений в частности и Государственного бюро расследований вообще.
Keywords: адміністративно-правові відносини; Державне бюро розслідувань; територіальні управління; діяльність; administrative and legal relations; State Bureau of Investigations; territorial administrations; activity; административно-правовые отношения; Государственное бюро расследований; территориальные управления; деятельность