Основні тенденції розвитку інформаційних технологій в діяльності Національної поліції України - Виганяйло, С. М.; Vyhaniailo, S. M. (Правова наука і державотворення в Україні в контексті правової інтеграції: матеріали ХІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Суми, 24-25 трав. 2019 р.). – Суми: Видав. дім «Ельдорадо», 2019. – С. 219-221, 2019)
В наш час роботу підрозділів Національної поліції України неможливо уявити без використання інформаційних технологій. Цьому сприяють вимоги часу щодо обробки великих об’ємів інформації та традиційно високий рівень підготовки IT-кадрів в Україні. Інформаційні технології являють собою сукупність процесів, що використовують засоби та методи накопичення, обробки і передачі первинної інформації для отримання нової якості інформації про стан об'єкту.

Nowadays, it is impossible to imagine the work of units of the National Police of Ukraine without the use of information technologies. This is facilitated by the time requirements for processing large volumes of information and the traditionally high level of training of IT personnel in Ukraine. Information technologies represent a set of processes that use means and methods of accumulation, processing and transmission of primary information to obtain new quality information about the state of the object.

В настоящее время работу подразделений Национальной полиции Украины невозможно представить без использования информационных технологий. Этому способствуют требования времени обработки больших объемов информации и традиционно высокий уровень подготовки IT-кадров в Украине. Информационные технологии представляют собой совокупность процессов, использующих средства и методы накопления, обработки и передачи первичной информации для получения нового качества информации о состоянии объекта.
Keywords: Україна; Національна поліція України; National Police of Ukraine; Национальная полиция Украины; інформаційні технології; информационные технологии; information technology; поліція