Життєстійкість як ресурс подолання підлітком складних життєвих ситуацій - Кобикова, Ю. В.; Kobykova, Yu. V.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-1268-8397 (Особистість, суспільство, закон: психологічні проблеми та шляхи їх розв’язання: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяченої пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 30 берез. 2017 р.). – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 38-39, 2017)
Розглянуто необхідність формування у підлітків життєстійкості як ресурсу подолання складних життєвих обставин і протистояння сприйняття труднощів як приводів суїцидальної поведінки.

The need to develop resilience in adolescents as a resource for overcoming difficult life circumstances and resisting the perception of difficulties as reasons for suicidal behavior is considered.

Рассмотрена необходимость формирования у подростков жизнестойкости как ресурса преодоления сложных жизненных обстоятельств и противостояния восприятию трудностей как поводов суицидального поведения.
Кобикова, Ю. В. Життєстійкість як ресурс подолання підлітком складних життєвих ситуацій / Юлія Валентинівна Кобикова // Особистість, суспільство, закон: психологічні проблеми та шляхи їх розв’язання: тези доп. Міжнар. наук.-практ. конф., присвяченої пам’яті проф. С. П. Бочарової (м. Харків, 30 берез. 2017 р.) / МВС України, Харк. нац. ун-т внутр. Справ; Ін-т психології ім. Г. С. Костюка Нац. акад. пед. наук України; Консультативна місія Європейського Союзу в Україні. – Харків: ХНУВС, 2017. – С. 38-39.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; життєстійкість; vitality; жизнестойкость; підлітки; teenagers; подростки; суїцидальна поведінка; suicidal behavior; суицидальное поведение