Інформування населення як спосіб забезпечення життя і здоров’я громадян під час воєнного стану - Скляр, О. С.; Skliar, O. S.; ORCID: https://orcid.org/0000-0002-6179-3329; Маковчик, М. М.; Makovchyk, M. M.; Зосим, Р. С.; Zosym, R. S. (Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.). – Вінниця, 2022. – С. 76-78, 2022)
Зазначено, що під час воєнного стану поліцейські разом з іншими органами виконавчої влади України повинні здійснювати заходи та набувають повноваженнями, які є необхідними для забезпечення захисту безпеки населення, інтересів держави та оборони України в цілому. Розглянуто питання щодо надання актуальної інформації щодо укриття по населеному пункту, про всі можливі сховища від ракетного обстрілу.

It is noted that during martial law, the police, together with other bodies of the executive power of Ukraine, must take measures and acquire the powers necessary to ensure the protection of the population's safety, the interests of the state and the defense of Ukraine as a whole. The issue of providing up-to-date information on shelter in the settlement, on all possible shelters from rocket fire, was considered.

Отмечено, что во время военного положения полицейские вместе с другими органами исполнительной власти Украины должны осуществлять мероприятия и приобретают полномочия, необходимые для обеспечения защиты безопасности населения, интересов государства и обороны Украины в целом. Рассмотрены вопросы предоставления актуальной информации по укрытию по населенному пункту, обо всех возможных убежищах от ракетных обстрелов.
Скляр, О. С. Інформування населення як спосіб забезпечення життя і здоров’я громадян під час воєнного стану / Олександр Сергійович Скляр, Микола Миколайович Маковчик, Руслана Сергіївна Зосим // Сучасні проблеми правового, економічного та соціального розвитку держави : тези доп. ХІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Вінниця, 9 груд. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Наук. парк «Наука та безпека». – Вінниця, 2022. – С. 76-78.
Keywords: Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Національна поліція України. National police of Ukraine. Национальная полиция Украины; National police of Ukraine; Национальная полиция Украины; поліція; police; полиция; інформування населення; informing the population; информирование населения; безпека громадян; забезпечення безпеки громадян; ensuring the safety of citizens; обеспечение безопасности граждан; воєнний стан; martial law; военное положение