Формування професійного спілкування поліцейських на етапі фахової підготовки - Макарова, О. П.; Makarova, O. P.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-5480-594 (Теорія і практика сучасної психології. - 2019. - № 2, т. 2. - С. 29-32, 2019)
Стаття містить теоретичний аналіз досліджень загальних характеристик спілкування та комунікативної компетенції. Розглядається процес комунікації та його складники, стратегії та види спілкування, а також окремо розглянуто спілкування у професійній діяльності працівників поліції. У статті визначена ефективність соціально-психологічного тренінгу щодо зміни рівня комунікативної компетенції особистості правоохоронця.

The author of the article has carried out theoretical analysis of researches of general characteristics of communication and communicative competence. The process of communication, its components, strategies and types of communication have been studied; the author has separately considered communication within professional activity of police offcers. The author of the article has defned the effciency of social and psychological trainings in regard to the change in the level of communicative competence of a law enforcement offcer’s personality.

В статье проведен теоретический анализ исследований общих характеристик общения и коммуникативной компетенции. Рассмотрен процесс коммуникации и его составляющие, стратегии и виды общения, а также отдельно рассмотрено общение в профессиональной деятельности работников полиции. В статье определена эффективность социально-психологического тренинга в отношении изменения уровня коммуникативной компетенции личности правоохранителя.
Формирование профессионального общения полицейских на этапе профессиональной подготовки
Formation of Professional Communication of Police Offcers at the Stage of Professional Training
Макарова, О. П. Формування професійного спілкування поліцейських на етапі фахової підготовки / О. П. Макарова // Теорія і практика сучасної психології. - 2019. - № 2, т. 2. - С. 29-32.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Освіта. Педагогіка. Education. Pedagogy. Образование. Педагогика; Державне адміністративне управління. Адміністративна діяльність. State Administration. Administrative Activity. Государственное административное управление. Административная деятельность; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Юридична психологія. Legal psychology. Юридическая психология; спілкування; комунікативна компетентність; тренінг; поліцейський; communication; communicative competence; social and psychological training; police officers; общение; коммуникативная компетентность; социально-психологический тренинг; полицейский