Гендерна складова післявоєнної відбудови України в розрізі протимінної діяльності - Ботнаренко, О.; Botnarenko, O. (Міжнародна та національна безпека: теоретичні і прикладні аспекти : матеріали VІІІ Міжнар. наук.- практ. конф. (м. Дніпро, 15 берез. 2024 р.) : у 2-х ч. – Дніпро : ДДУВС, 2024. – Ч. І. – С. 351-353, 2024)
Післявоєнна відбудова країни-жертви воєнного конфлікту (війни) вимагає максимальної мобілізації зусиль її населення. Одним із перших кроків післявоєнної відбудови є розмінування, оскільки воно дозволяє забезпечити безпеку та сприяє створенню умов стійкого розвитку на територіях, забруднених вибухонебезпечними предметами унаслідок війни.

The post-war reconstruction of a country victim of a military conflict (war) requires the maximum mobilization of the efforts of its population. One of the first steps in post-war reconstruction is demining, as it allows for security and contributes to the creation of conditions for sustainable development in the territories contaminated by explosive objects as a result of the war.

Послевоенное восстановление страны-жертвы военного конфликта (войны) требует максимальной мобилизации усилий населения. Одним из первых шагов послевоенного восстановления является разминирование, поскольку оно позволяет обеспечить безопасность и способствует созданию условий устойчивого развития на территориях, загрязненных взрывоопасными предметами в результате войны.
Keywords: Україна; післявоєнна відбудова України; протимінна діяльність; гендер; розмінування; demining; post-war reconstruction of Ukraine; війна; war; Ukraine; Украина; война; разминирование; послевоенное восстановление Украины; вибухонебезпечні предмети