Порушення провадження в адміністративних справах щодо порушення присяги публічним службовцем - Данилів, С.; Danyliv, S. (Підприємництво, господарство і право.- 2017.- №8.- С. 94-98., 2017)
Стаття присвячена дослідженню положень Кодексу адміністративного судочинства України стосов-но порушення проваджень в адміністративних справах щодо порушення присяги публічним службовцем, а також проблематиці визначення поняття публічно-правового спору, його сутності й ознак. Автором здій-снено аналіз судової практики, що регулює порядок порушення проваджень, зокрема, проаналізовано ухвали суду як на стадії вирішення питання про відкриття провадження у справі, так і на стадії призначення справи до судового розгляду. Визначено особливості розгляду зазначеної категорії адміністративних справ.

The article is devoted to the study of the provisions of the Code of Administrative Procedure of Ukraine concerning the initiation of proceedings in administrative cases concerning violation of the oath by a public servant, as well as the issue of defining the concept of public law dispute, its essence and features. The author analyzes the case law governing the procedure for initiating proceedings, in particular, analyzes court rulings both at the stage of resolving the issue of initiating proceedings and at the stage of assigning the case to trial. Peculiarities of consideration of the specified category of administrative cases are defined.

Статья посвящена исследованию положений Кодекса административного судопроизводства Украины применения лишь нарушение производств по административным делам о нарушении присяги публичным служащим, а также проблематике определение понятия публично-правового спора, его сущности и признаков. Автором осуществлено анализ судебной практики, регулирует порядок возбуждения производств, в частности, проанализированы решения суда как на стадии решения вопроса об открытии производства по делу, так и на стадии назначения дела к судебному разбирательству. Определены особенности рассмотрения указанной категории административных дел.
Данилів, С. Порушення провадження в адміністративних справах щодо порушення присяги публічним службовцем / Софія Данилів // Підприємницво, господарство і право. - 2017. - № 8. - С. 94-98.
Keywords: публічний службовець; порушення проваждень в адміністративних справах; порушення присяги; публичный служащий; возбуждение производств по административным делам; нарушение присяги; public servant; initiation of proceedings in administrative cases; violation of the oath; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Адміністративне право та процес. Administrative Law and Procedure. Административное право и процесс