Щодо проблеми забезпечення радіообміну цивільної авіації державною мовою: історія та сучасність - Іванченко, Л. В.; Ivanchenko, L. V.; ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-1104-5717; Поддубей, О. В.; Poddubei, O. V.; ORCID ID: https://orcid.org/0000-0003-1915-4889 (Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 436-439., 2022)
Зазначено, що сучасний етап розвитку фразеології радіообміну на національному рівні характеризується завершенням довгоочікуваного і цілком логічного переходу на його ведення державною мовою. Отмечено, что современный этап развития фразеологии радиообмена на национальном уровне характеризуется завершением долгожданного и вполне логичного перехода на его ведение на государственном языке. It is noted that the current stage of development of radio exchange phraseology at the national level is characterized by the completion of the long-awaited and quite logical transition to its conduct in the state language.
Іванченко Л. В. Щодо проблеми забезпечення радіообміну цивільної авіації державною мовою: історія та сучасність / Л. В. Іванченко, О. В. Поддубей / Авіація, промисловість, суспільство : матеріали ІІІ Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кременчук, 12 трав. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Кременчуц. льотний коледж, Наук. парк «Наука та безпека». – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 436-439.
Keywords: Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; мова радіообміну; язык радиообмена; radio language; застосування державної мови; применение государственного языка; use of the state language; ведення радіообміну; ведение радиообмена; conducting radio traffic; авіаційна термінологія; авиационная терминология; aviation terminology; розвиток фразеології радіообміну; развитие фразеологии радиообмена; development of radio phraseology; державна мова; государственный язык; official language; українська авіаційна термінологія; украинская авиационная терминология; Ukrainian aviation terminology