Проблематика підвищення ефективності та обізнаності в методології розслідування кіберзлочинності - Зозуля, І. В.; Zozulia, I. V.; Єпік, М.; Yepik, M.; Мудрицький, І.; Mudrytskyi, I.; Зозуля Ігор (Актуальні питання вдосконалення судово-експертної та правоохоронної діяльності : зб. матеріалів засідання № 7 постійно діючої Міжнар. наук.-практ. конф. (м. Кропивницький, 29 берез. 2024 р.). – Кропивницький: ТОВ «Центрально-Українське видавництво», 2024. – С. 207-211, 2024)
Наголошено, що у контексті постійно зростаючих загроз кіберзлочинності питання щодо підвищення ефективності та обізнаності стають ключовими як для слідчих, що займаються розслідуванням кіберзлочинів, так і для громадян, які повинні розуміти ризики та знати методи захисту. Ця увага до підвищення компетентності є важливим кроком у забезпеченні безпеки в цифровому просторі.

It is emphasized that in the context of ever-increasing threats of cybercrime, issues of increasing efficiency and awareness become key for both cybercrime investigators and citizens who must understand the risks and know the protection methods. This focus on increasing competence is an important step in ensuring security in the digital space.

Отмечено, что в контексте постоянно растущих угроз киберпреступности вопросы повышения эффективности и осведомленности становятся ключевыми как для следователей, занимающихся расследованием киберпреступлений, так и для граждан, которые должны понимать риски и знать способы защиты. Это внимание к повышению компетентности является важным шагом в обеспечении безопасности цифрового пространства.
Keywords: розслідування кіберзлочинів; методологія; обізнаність; ефективність; криміналістична методика; cybercrime investigation; methodology; awareness; effectiveness; forensic technique; расследование киберпреступлений; методология; осведомленность; эффективность; криминалистическая методика