Щодо діяльності підрозділів ювенальної поліції у сфері профілактики адміністративних правопорушень серед неповнолітніх - Височанська, М. В.; Vysochanska, M. V. (Актуальні проблеми адміністративно-деліктного права України : матеріали круглого столу (м. Вінниця, 30 жовт. 2024 р.). – Вінниця : ХНУВС, 2024. – С. 103-107, 2024)
Наголошено, що діяльність ювенальної поліції у сфері попередження та профілактики правопорушень серед неповнолітніх передбачає комплекс заходів, спрямованих на захист прав дітей та підлітків, попередження злочинів і правопорушень серед неповнолітніх, а також надання ним соціальної допомоги та психологічної підтримки.

It was emphasized that the activities of the juvenile police in the field of prevention and correction of offenses among minors include a set of measures aimed at protecting the rights of children and adolescents, preventing crimes and offenses among minors, as well as providing them with social assistance and psychological support.

Отмечено, что деятельность ювенальной полиции в сфере предупреждения и профилактики правонарушений среди несовершеннолетних предусматривает комплекс мер, направленных на защиту прав детей и подростков, предупреждение преступлений и правонарушений среди несовершеннолетних, а также оказание им социальной помощи и психологической поддержки.
Keywords: Національна поліція України; підрозділи ювенальної превенції; ювенальна поліція; неповнолітні; профілактична діяльність; National Police of Ukraine; juvenile prevention units; juvenile police; minors; preventive activities; Национальная полиция Украины; подразделения ювенальной превенции; ювенальная полиция; несовершеннолетние; профилактическая деятельность