Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки - Чорна, А. М.; Chorna, A. M.; Лишенко, Е. Ю.; Lyshenko, E. Yu. (Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 трав. 2015 р.). – Харків : ХНУВС, 2015. – С. 238-242, 2015)
Досліджено проблему оподаткування нерухомості. Новими змінами до Податкового кодексу України встановлено, що оподаткуванню підлягає загальна площа об’єкта нерухомості (як житлової, так і нежитлової). Платниками податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які є власниками об’єктів житлової та/або нежитлової нерухомості.

The problem of real estate taxation has been studied. The new amendments to the Tax Code of Ukraine established that the total area of ​​the real estate object (both residential and non-residential) is subject to taxation. Tax payers for real estate other than land are natural and legal persons, including non-residents, who own residential and/or non-residential real estate.

Исследована проблема налогообложения недвижимости. Новыми изменениями в Налоговый кодекс Украины установлено, что налогообложению подлежит общая площадь объекта недвижимости (как жилой, так и нежилой). Плательщиками налога на недвижимое имущество, отличное от земельного участка, являются физические и юридические лица, в том числе нерезиденты, являющиеся владельцами объектов жилой и/или нежилой недвижимости.
Чорна, А. М. Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки / Аліна Миколаївна Чорна, Елеонора Юріївна Лишенко // Актуальні проблеми сучасної науки в дослідженнях молодих учених : матеріали наук.-практ. конф. (м. Харків, 14 трав. 2015 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ. – Харків : ХНУВС, 2015. – С. 238-242.
Keywords: Фінансове право. Бюджетне право. Банківське право. Financis Law. Budget Law. Banking Law. Финансовое право. Бюджетное право. Банковское право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; Податкове право. Tax law. Налоговое право; оподаткування нерухомості; taxation real estate; налогообложение недвижимости; податок на нерухоме майно; real estate tax; налог на недвижимое имущество; об’єкти житлової нерухомості; objects of residential real estate; объекты жилой недвижимости