Культурно-історичні наслідки травмуючих подій для української нації - Мохорєва, О. М.; Mokhorieva, O. M.; ORCID: http://orcid.org/0000-0002-9420-2847; Чернуха, Л. В.; Chernukha, L. V. (Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психол. форуму (м. Харків, 15 квіт. 2022 р.). – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 83-85, 2022)
Зазначено, що людині властиво вдаватися до пошуку власної ролі у воєнному суспільстві. Люди змінюються,змінюють цілі, спеціальності, мрії, адже чим більша скрута, тим сильніша пристосувальна активність. Переважаюча більшість людей стикається з питанням щодо наслідків цих й життя у нових, післявоєнних реаліях.

It is noted that it is characteristic of a person to search for his own role in a military society. People change, change their goals, specialties, dreams, because the greater the difficulty, the stronger the adaptive activity. The vast majority of people are faced with the question of the consequences of these and life in the new, post-war realities.

Отмечено, что человеку свойственно прибегать к поиску своей роли в военном обществе. Люди меняются, меняют цели, специальности, мечты, ведь чем больше затруднение, тем сильнее приспособительная активность. Подавляющее большинство людей сталкивается с вопросом о последствиях и жизни в новых, послевоенных реалиях.
Мохорєва, О. М. Культурно-історичні наслідки травмуючих подій для української нації / Олена Миколаївна Мохорєва, Людмила Василівна Чернуха // Особистість, суспільство, війна : тези доп. учасників міжнар. психол. форуму (м. Харків, 15 квіт. 2022 р.) / МВС України, Харків. нац. ун-т внутр. справ, Нац. поліція України та ін. – Харків : ХНУВС, 2022. – С. 83-85.
Keywords: Психологія. Рsychology. Психология; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; українська нація; Ukrainian nation; украинская нация; травмуючі події; травмирующие события; traumatic events; культурно-історичні наслідки; cultural and historical consequences; культурно-исторические последствия; війна; война; war