Зарубіжний досвід правового регулювання захисту прав працівників від незаконного звільнення та можливості його використання в Україні - Зіноватна, І. В.; Zinovatna, I. V.; Зіноватний, В. В.; Zinovatnyi, V. V. (Держава та регіони. Серія: Право. – 2022. – № 4 (78). – С. 240-243, 2022)
Проаналізовано зарубіжний досвід правового регулювання захисту прав працівників від незаконного звільнення на прикладі Канади, Великої Британії, Німеччини та Вірменії. Акцентовано увагу на найбільш позитивних та ефективних, з точки зору запозичення, правових механізмах і інститутах забезпечення та захисту трудових прав. Сформульовано пропозиції з приводу імплементації зарубіжного досвіду в межах правової системи України.

The foreign experience of legal regulation of the protection of the rights of employees against illegal dismissal was analyzed using the examples of Canada, Great Britain, Germany and Armenia. Attention is focused on the most positive and effective, from the point of view of borrowing, legal mechanisms and institutions for ensuring and protecting labor rights. Proposals regarding the implementation of foreign experience within the legal system of Ukraine have been formulated.

Проанализирован зарубежный опыт правового регулирования защиты прав работников незаконного увольнения на примере Канады, Великобритании, Германии и Армении. Акцентировано внимание на наиболее положительных и эффективных, с точки зрения заимствования, правовых механизмах и институтах обеспечения и защиты трудовых прав. Сформулированы предложения по имплементации зарубежного опыта в рамках правовой системы Украины.
Foreign experience of legal regulation of the protection of the rights of employees against illegal dismissal and the possibility of its use in Ukraine
Keywords: зарубіжний досвід; правове регулювання; захист прав працівників; незаконне звільнення; захист від незаконного звільнення; foreign experience; legal regulation; protection of workers’ rights; illegal dismissal; protection against illegal dismissal; зарубежный опыт; правовое регулирование; защита прав работников; незаконное увольнение; защита от незаконного увольнения