Профілактика формування негативних психічних станів у працівників органів внутрішніх справ під час виконання оперативно-службових завдань - Мілорадова, Н. Е.; Miloradova, N. E. (Проблеми екстремальної та кризової психології. - 2013. - Вип. 14, ч. 4. - С. 143-150, 2013)
У статті автор аналізує основні рівні та форми психопрофілактиктики негативних станів у працівників органів внутрішніх справ під час виконання оперативно-службових завдань. А саме рівні: первинний (загальний), вторинний (спеціальний) та третинний (індивідуальний); форми: організація соціального середовища; інформування; активне навчання соціальноважливим навичкам; організація діяльності, що може бути альтернативною діяльності працівників, в якій формуються негативні психічні стани; організація здорового способу життя; активізація особистісних ресурсів; мінімізація негативних наслідків участі працівників органів внутрішніх справ у вирішенні екстремальних оперативно-службових завдань.

In the article, the author analyzes the main levels and forms of psychoprophylaxis of negative states in employees of internal affairs bodies during the performance of operational and service tasks. Namely, the levels: primary (general), secondary (special) and tertiary (individual); forms: organization of the social environment; informing; active learning of socially important skills; organization of activities that can be an alternative activity of employees, in which negative mental states are formed; organization of a healthy lifestyle; activation of personal resources; minimization of the negative consequences of the participation of agency workers of internal affairs in solving extreme operational and service tasks.

В статье автор анализирует основные уровни и формы психопрофилактики негативных состояний у сотрудников органов внутренних дел во время выполнения оперативно-служебных заданий. А именно, уровни: первичный (общий), вторичный (специальный) и третий (индивидуальный); формы: организация социального окружения; информирование; активное обучение социально-значимым навыкам; организация деятельности, альтернативной той, в которой формируются негативные психические состояния; организация здорового способа жизни; активизация личностных ресурсов; минимизация негативных последствий участия сотрудников органов внутренних дел в решении экстремальных оперативно-служебных заданий.
Keywords: психопрофілактика; негативні стани; працівники органів внутрішніх справ; psychoprophylaxis; negative states; employees of internal affairs bodies; психопрофилактика; негативные состояния; сотрудники органов внутренних дел