Поняття та зміст права на батьківське виховання - Маковецька, В. В.; Makovetska, V. V. (Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2018. – № 4. – С. 133-137, 2018)
Статтю присвячено дослідженню права на батьківське виховання, а саме його поняття. Зроблено висновок, що право на батьківське виховання кореспондується в обов'язок батьків виховувати своїх дітей, яке, в свою чергу, є і правом батьків, оскільки згідно із законодавством мають право обирати форми та методи виховання, крім тих, які суперечать закону, моральним засадам суспільства. Зроблено висновок, що право на батьківське виховання є відносним правом, яке піддається абсолютної захисту.

The article is devoted to the study of the right to parental education, namely its concept. It is concluded that the right to parental upbringing corresponds to the obligation of parents to educate their children, which, in turn, is the right of parents, since according to the legislation they have the right to choose forms and methods of upbringing, except for those that contradict the law, the moral foundations of society. It is concluded that the right to parental education is a relative right that is subject to absolute protection.

Статья посвящена исследованию права на родительское воспитание, а именно его понятие. Сделан вывод, что право на родительское воспитание корреспондируется в обязанность родителей воспитывать своих детей, которое, в свою очередь, является и правом родителей, поскольку согласно законодательству имеют право выбирать формы и методы воспитания, кроме тех, которые противоречат закону, моральным основам общества. Сделан вывод, что право на родительское воспитание является относительным правом, которое подвергается абсолютной защите.
Маковецька, В. В. Поняття та зміст права на батьківське виховання / Маковецька В. В. // Supremaţia Dreptului = Верховенство Права: междунар. науч. журн. – 2019. – № 1. – С. 133-137.
Keywords: Цивільне право. Civil Law. Гражданское право; Сімейне право. Family law. Семейное право; Наукові публікації. Scientific publications. Научные публикации; Україна. Ukraine. Украина; батьківське виховання; родительское воспитание; parental upbringing; особисті немайнові права; личные неимущественные права; personal intangible rights; права дитини; права ребенка; children's rights; права батьків; права родителей; parental rights